HoliYoga
HoliYoga hos Anettes Hälsokälla

HOLIYOGA

HOLIYOGA  - fd Holistisk Yoga enligt Ulrica Liavor.

HOLIYOGA är en närvarande, mjuk och fysiskt enkel yoga där du kan släppa kamp och prestation och i närvaro möta dig själv. Kärnan är att skapa förutsättningar för en välmående kropp och själ, oavsett fysiska förutsättningar.

 

HOLI betyder FÄRGFEST och HOLIYOGAN är ett enda långt, härligt samtal och möte med alla chakran och dess färgvibrationer. HOLIYOGANS alla inriktningar genomsyras av chakrapsykologi och hur allt hänger ihop med kroppens funktioner, känslor och tankar med hjälp av den speciella flödesmetodiken som bygger på hur olika chakran, kroppsdelar och organ samtalar med varandra.


"When the mind is calm, how quickly, how smoothly, how beautifully you will perceive everything."

Paramahansa Yogananda

Fördelar med HOLIYOGA


 • Du får möjlighet att lära dig skilja på yttre krav och inre behov, mellan uthållighet och prestation, för att lära dig att känna och respektera dina gränser.

 • Du får möjlighet att lära dig att stanna kvar i kroppen med bl.a. andningens hjälp när du har ont eller känner oro, vilket gör att smärtan och oron kan lindras!

 • Du får möjlighet att lära dig att återerövra kroppen millimeter för millimeter, VÅGA vara i den och komma igång med en läkande andning

 • Du får möjlighet att uppleva energi, vitalitet och styrka genom att VARA - inte GÖRA!!

 • Du får möjlighet att utforska dina beteenden, präglingar och mönster genom chakrapsykologin som är injicerad  i alla pass.

När passar HOLIYOGA?

När du har behov av att få vara fullständigt prestationslös i ett lugnt tempo, om du är utbränd, stressad eller har smärta (fibromyalgi, ME etc) är det utmärkt.

Även du som kan göra krävande fysisk yoga, men längtar efter fördjupning när det gäller dina egna känslor, präglingar, livsmönster och andning kan hitta ett bra komplement i HoliYoga.


Språket, tempot, känslan är speciell och det är inte en neutral yogaform, utan väldigt kraftfull i sin mjukhet. Du kan behöva ge det några gånger för att veta om det passar dig just nu. Låt dig inte luras av initiala motstånd det är ofta uttryck för att det är ovant i största allmänhet eller t.ex. ovant att jobba så inkännande. Ge det lite tid så kan du kanske få nya möten med dig själv som du inte kunnat föreställa dig.

Tekniker som är invävda i HOLIYOGA:

 • Egna unika HOLIYOGA asanas (yogaövningar, rörelser) och meditationer
 • Yoga- meditationstekniker med rötter från Kundaliniyoga, Hathayoga
 • Röstyoga, vibrationstekniker
 • Psykologi och chakrapsykologi
 • Frigörande rörelser/ dans
 • Gestaltande övningar
 • Ayurveda
 • TCM (Traditional Chinese Medicine)
 • Basal kroppskännedom
 • Djup och mångfacetterad andningsmetodikDeltagare om HOLIYOGA:

"Tack för igår Anette! Det var så lugnt och skönt. En riktig oas av lugn. När jag ligger där på yoga mattan inser jag hur mycket jag saknat detta, att få tid och möjlighet att tycka om sig själv, att få krama om sig själv. Man behöver verkligen sånt men det är så lätt att glömma bort. Men hos dig får man göra det. kram ♥ ♥ ♥ "


"Du har varit underbar som lärare Anette! Har gjort allt för att få oss att känna oss välkomna och du har verkligen gjort dina pass efter oss personligheter som varit med. Sen har du ju också försökt få oss (speciellt mig då) att inse att detta inte varit en "tävling" om vem som känt mest eller gjort mest perfekta rörelser, vilket varit väldigt viktigt att få höra!"


"Vilket skönt och lugnande pass. Det blev som ett påtvingat lugn, på ett bra sätt. Skönt med den långa vilan. Det är skönt att blunda under övningarna, jag fungerar bättre då."


"Det gör inget att vi ser konstiga ut när vi yogar, det är så tillåtande, så bra."


"God morgon och tack för ett underbart yoga pass i går. Känner mig som en liten kisse i kroppen idag, bara hoppas att den känslan håller i sig läääänge....och har också sovit som en stock hela natten!"


"Bra, jätteskönt att dra tillbaka energin. Jag kände verkligen hur jag fick tillbaka min kraft".


"Skönt att släppa spänningar från nacke och huvud. Släppte ett tryck som jag har haft i huvudet hela dagen."


"Jag har mått jättebra efter förra passet (eldchakrapasset med eldritualen) och jag har sovit så gott."

Nyhetsbrev

JA TACK,
jag vill prenumerera på nyhetsbrevet

Anettes Hälsokälla i Kristinehamn AB


Kungsgatan 46A

681 31  Kristinehamn


tel. 070-622 99 67

anetteshalsokalla@gmail.com

© Anettes Hälsokälla i Kristinehamn AB. Alla rättigheter reserverade.